Önismeret - OH kártyával

Az OH – kártyákat eredetileg Elohim (Ely) Raman festőművész alkotta meg azzal a céllal, hogy az emberekhez közelebb hozza a művészetet. Azt gondolta, hogy a festészet nem merülhet ki abban, hogy egy hatalmas vászonra elkészítenek egy művet, címet adnak neki, aztán a falra raknak és az érdeklődők bizonyos távolságból megtekintik.

Ahelyett, hogy elidegenítenénk a művészeti alkotást és a nézőt Ely Raman azon gondolkodott, mi lenne, ha a művészetet megfoghatóvá, hordozhatóvá tennénk. Így születtek meg az OH – kártyák.

Ez az ötlet nagyon tetszett a humanisztikus pszichológusoknak, és a Gestalt pszichológia felfedezte, hogy ezeket a kártyákat nem csak művészeti célból, de terápiás jelleggel is lehet használni. Moritz Egetmeyer szavakat társított a képekhez, így a 88 db - Ely Raman festményei alapján készült - képkártya mellé 88 db szókártyát társított. A képeknek és szavaknak együttesen 7744 lehetséges kombinációja van, az értelmezések száma határtalan.

A képek és a szavak, valamint a terapeuta célzott kérdései nagyon erősen fejlesztik az imaginációt, az önreflexiót. A kártyák felfoghatóak önismereti eszközként, könyvként, amelyből saját magunkról olvashatunk, de fejlesztő játékként is. Felnőttek és gyermekek egyaránt használhatják.

Az OH - kártyákat a világ 28 országában, egyre nagyobb sikerrel alkalmazzák a pszichoterápiában, csoportterápiákban, pedagógiában és tréningeken és elképesztően hozza az AHA - élményt, az OH! - érzést mindenkinél, aki csak találkozik vele!

Az OH – módszerének alapgondolata, hogy minden ember önmagát ismeri a legjobban, önmagát tudja meggyógyítani, önmagában tudja megtalálni problémáira a megoldást. A kártyák segítséget adnak, hogy az érzelmek megfogalmazásával, monitorozásával és a szabad asszociációval képet kaphassunk saját tudattalanunk működéséről, alapérzelmeinkről.


Az OH – kártya nem más, mint egy fantasztikus utazás a tudattalanba, önmagunk megismeréséért

Milyen területeken nyújthat segítséget az OH - kártya?

  • szív logo Önismeret
  • szív logo Párkapcsolati problémák
  • szív logo Családi konfliktusok
  • szív logo Munkahelyi stressz kezelés
  • szív logo Pénzügyi problémák
  • szív logo Traumák feldolgozása
  • szív logo Elakadások, kilátástalanság

Az OH - kártya módszerével, Személyes egyéni konzultáció, valamint Online konzultáció során is találkozhatsz nálam!

Bejelentkezés